Magiske Mads

Magiske Mads

Nu er Mere Magiske Mads på gaden.
Indeholder Magiske Mads og den store eftersøgning, Magiske Mads på sommerferie OG Magiske Mads og Datter hvor han er blevet voksen.

Køb Magiske Mads hos forlaget Jensen & Dalgaard

Om Magiske Mads

Kære du, som skal til at læse Mere Magiske Mads

I denne bog er først to historier om Magiske Mads: Magiske Mads og den store eftersøgning og Magiske Mads på sommerferie – de udkom oprindeligt, dengang Mads var barn, i 1982 og 1983. Og da jeg skulle til at lave en ny, samlet bog med de to historier, syntes jeg, det kunne være sjovt at finde ud af, hvad der blev af Mads, da han blev voksen? Dét kan du læse om i den helt nye historie Magiske Mads og datter, der afslutter historierne om Mads.

Et par af historierne er jo altså så gamle, at de oprindeligt udkom, dengang dine forældre var på din alder (eller måske endda ikke var født endnu!), så der vil være nogle enkelte ting, der er anderledes i dag. Men nogle af de mest mærkelige og fantastiske ting er dem, der ikke er der, nemlig mobiltelefoner, internet og droner. Det er der til gengæld masser af i den nye historie. Alligevel var verden, dengang for længe, længe siden, dejlig og fyldt med masser af fut og halløj. Tag en tur i Magiske Mads’ univers og kom i godt humør.

Nyd turen!

Venlige hilsner fra Gunnar Wille

Om magiske Mads

Den første gang Magiske Mads viste sig var i 1978, hvor han dukkede op i en række små radiofortællinger, som var en slags radiotegneserie med mig, Gunnar Wille, som fortæller og krydret med energiske og groteske lydbilleder. Det var mit gennembrud som forfatter og blandingen af de tegnefilmsagtige lyde og festlig medrivende jazz, var på det tidspunkt overraskende og nyskabende.

Det blev startskuddet for en række fortællinger om Magiske Mads, men også Ritas jul og Skrumpen fra det ydre rum blev til i årene efter dette. Og det er for meget længe siden. Hvis du er barn nu, er det helt tilbage til dengang dine forældre var på din alder, eller måske endnu yngre. Jeps.

Derfor vil der være ting i disse fortællinger, som du muligvis vil synes er lidt underlige.  Ikke så meget at Mads kan trylle, for det er kun underligt på sådan en fantastisk måde. Det er mere tingene i verden, som den var dengang, der er underlige. Som for eksempel, at en telefon ikke kan flyttes meget rundt fordi den sidder fast i en ledning og den er stor og klumpet og man taster ikke nummeret på knapper på en skærm, men drejer på en cirkelrund skive med tal.

Og måske har dine bedsteforældre sådan en gemt et eller andet sted, som du kan få lov til at lege med. Spørg dem.

Hjemme hos Mads kan fjernsynet heller ikke vise farver, det var kun i sort-hvidt og det var helt almindeligt. Mads’ far køber et tv-apparat med farver, og det var noget helt specielt. I 1969 sende Danmarks Radio første gang i farver, men det var først i slutningen af 70’erne og begyndelsen af 80’erne, det blev almindeligt at have farvefjernsyn. Der var al mulig grund til at råbe VERDEN SKAL VÆRE FARVET OG STRIBET!

En sidste ting du nok vil undre dig over, er at Tynde Timme kalder Mads’ bedste ven, Mira, for en ”negerbolle”. Ikke godt. I dag må du ikke engang kalde en flødebolle for det. Men Tynde Timme er en slambert (som du vil opdage når du læser bogen) som gør mange forkerte ting. Mads og Mira vidste godt, der helt tilbage i 1981, at det ikke var et heldigt navn.

Der vil sikkert være andre ting du vil undre dig over, for de her bøger er skrevet for mange år siden og verden har forandret sig meget. En ting der ikke har forandret sig, er at voksne virkelig opfører sig besynderligt ind imellem.

Lyt, læs og vær glad

Gunnar Wille

Lydbogen

Hør her lidt fra

Magiske Mads kommer på arbejde

Magiske Mads Kapitel 1

Læs hvordan det starter

Magiske Mads anmeldelser

Udgiver børnebog med negerbolle og kinesersnot

DR-legenden Gunnar Wille genudgiver ‘Magiske Mads’-bøgerne uden at udsætte dem for alt for meget politisk korrekthed.

Og så fik Gunnar en tur rundt i medierne, hvor han fik lov til at forklare hvorfor han havde brugt disse unævnelige ord. Følg historierne på disse link – læs eller lyt og bliv glad.

Magiske Mads er på Steffen Larsens ”10 gode børnebøger til bogpakken” i Politikken

Læs et uddrag fra artiklen her.