Willes vilde univers

 

Lyden af et dunkende hjerte, en kvinde og en mand, der skiftevis skændes og morer sig sammen. Synet af en stue med glasskår overalt, rådne madvarer på bordet, forkullet papir på gulvet og blod på møblerne, væggene og billederne. Det er, hvad man møder, når man træder ind i Gunnar Willes installationskunstudstilling "Det Evige - Univers - Og Sofa" på Museet for Samtidskunst.

...mere om udstillingens form

Lejligheden er et fortrængt minde i en gammel mands erindring, og udstillingen handler om at gøre op med det dårlige i sit liv - at gøre op med lortet. Først da finder man ro. Gunnar Wille har selv oplevet, hvordan et menneske, der lå for døden, fik ro, fordi hun fik afklaring på sit liv.

...mere om budskabet

Titlen "Det Evige - Univers - og Sofa" er et symbol på de modsætninger, der er i udstillingen. På den ene side er der tanker om det uendelige, om evigt liv. På den anden side er der det hverdagsagtige, som "Sofa" illustrerer. Det er på mange måder det samme tema, som hans kendte børnebøger om "Skrumpen fra det ydre rum" behandler, men her er det en mere rendyrket form.

...mere om symbolikken

Hele udstillingen er en forløber for et større, symfonisk værk, Gunnar Wille håber på at kunne opføre inden for få år. Det indebærer et symfoniorkester og en interaktiv strøm af billeder. Idéen har været der længe, men det var først, da han begyndte at konstruere og male en række tredimensionelle trækasser, at der kom skub i tingene.

...mere om symfonien og kasserne

Tekst og Fotos:

Michael Kistrup og Morten Juul