Fra undergrund til anerkendt:

 

Leder på filmskolen

 

Med teaterfiaskoen i baghovedet begyndte Gunnar Wille at lave eksperimenter igen. Fundamentet skulle vise sig at komme fra en helt uventet kant.

 

"På det tidspunkt fik jeg så ved skæbnens fantastiske tilfælde rodet mig ind i en animationsuddannelse på filmskolen, som jeg blev leder af. Og det gav mig nogle kort på hånden, som var fantastiske. Pludselig sad jeg i et meget fantastisk miljø med en meget stor energi og viden i. Jeg havde daglige diskussioner med nogle mennesker, som havde en stor viden om medier og fortælling,2 forklarer Gunnar Wille.

 

Der fandtes ikke nogen uddannelse, som tog sig af animation, i Danmark på det tidspunkt.

 

"Jeg kan se, at jeg har lavet en uddannelse, jeg selv gerne ville have haft. En multiuddannelse der lærer folk at lave kombinationer af medier, skuespillere, farver, computere… det er simpelthen den uddannelse, der burde have eksisteret, da jeg var ung. Det gjorde, at den blev meget vigtig for mig at lave - det blev jeg klar over i løbet af de første to år, jeg arbejdede med det."

 

Stillingen på filmskolen er en slags professorat. Det vil sige, at den giver Gunnar Wille fritid til at udvikle og udforske sit eget kunstneriske sprog. Det har blandt andet givet ham tid og mulighed for at arbejde med sin symfoni, sine kasser og udstillingen på Museet for Samtidskunst.

 

"Jeg føler mig meget privilegeret over at have et liv, hvor jeg kan følge mine kunstneriske lyster og ambitioner, " siger Gunnar Wille.

"Det kunne være interessant, der var en uddannelse, der uddannede små Walt Disney'er. Det gik jeg ind på filmskolen og sagde, og det gør man ikke ustraffet."

- hør lydklippet (1:48)

...tilbage til hovedhistorien

Tekst og Fotos:

Michael Kistrup og Morten Juul