Fra undergrund til anerkendt:

 

Hul igennem

 

I slutningen af 70'erne blev verden for alvor klar til Gunnar Wille. Der blev med ét et marked for hans fantastiske historier, som han ikke tidligere kunne få udgivet.

 

"Pludselig var man så træt af de der hæslige, socialrealistiske 70'er-ting, og så gik der rigtigt hul igennem. I løbet af nogle ganske få uger havde jeg arbejde mange år frem i tiden. Så det var sådan fra det ene øjeblik til det andet," fortæller Gunnar Wille.

 

Det, der fik hul på bylden, var, da Danmarks Radio hyrede ham til at lave børneradio. Det blev til historien om "Magiske Mads," som handlede om en dreng, der kunne trylle.

 

"Jeg var i en situation, hvor jeg sagde til mig selv: Hvordan skal jeg som tegner lave radio? Og så lavede jeg nogle lydbilleder, hvor jeg ville have lavet en tegning, og det gav sådan en underlig, tegneserieagtig form. Så var der en journalist, der skrev: "Det er meget modigt af Danmarks Radio at sende sådan noget radio ud." I løbet af tre dage ringede tv og radio, og jeg fik lov at lave en julekalender… der skulle ikke mere til."

 

De næste 10 år havde Gunnar Wille arbejde. I fem år lavede den ene tv-serie efter den anden. Han lavede sit eget børneteater, som han rejste på landevejen med. Alt i alt bød 80'erne på 20 børnebøger, otte tv-serier og otte forskellige teaterforestillinger.

 

"Der var ikke noget med at standse op og fundere over, hvad det var man gik og lavede. Det kørte bare. Det var forrygende."

Ikke alt, Gunnar Wille lavede i 80'erne var en succes:

 

"Jeg lavede virkelig noget lort. Jeg burde have vidst det. Det var igen: Fortæl børn om arbejdsmiljø. Bare hør sætningen."

- hør lydklippet (0:55)

...tilbage til hovedhistorien

Tekst og Fotos:

Michael Kistrup og Morten Juul