Altmuligmanden Wille

Tegner, forfatter, instruktør, skuespiller, musiker, lydmand. Gunnar Wille har prøvet det hele. Men det har ikke været uden problemer at favne så bredt.

 

Man kan jo ikke være god til så mange forskellige ting, og det er jeg heller ikke. Jeg er ikke nogen særlig god forfatter, jeg er dybest set heller ikke nogen enorm god tegner, jeg er heller ikke nogen særlig god skuespiller og så videre. Men jeg kan samle det til et udtryk, der bliver til noget, når det hænger sammen, som er mig.

 

Budskabet, der går igennem Gunnar Willes værker, er noget om at være menneske. Hvordan forholder man sig til sig selv, og hvordan bør man leve sit liv. I 70'erne beskæftigede han sig også meget med kunstens og fantasiens frihed. De ting, han lavede for børn, handlede meget om det.

 

Gunnar Wille har altid gang i mange projekter på en gang. Lige nu handler det mest om at få rejst penge til den store symfoni samt få gang i et projekt, han kalder "den fragmenterede fortælling."

...mere om projekterne

Endelig har han tradition for at skrive en roman hvert femte år. Hidtil er ingen blevet udgivet, fordi forlagene ikke mener, der er publikum til dem.

...mere om romanerne

Kunsten skal sættes fri, og i det øjeblik man gør det, risikerer man forfærdelige ting. Det må man samtidig erkende som kunstner: at det er farligt.

- hør lydklippet (1:01)

Tekst og Fotos:

Michael Kistrup og Morten Juul